Suomiaaltoja Offshore.fiOffshore on Suomen ensimmäinen surfshop, lainelautakauppa vuodesta 1997. Surffauksessa olemme keskittynyt vain suomisurffiin ja siihen sopiviin lainelautoihin ja tiettyihin tarvikkeisiin kuten leasheihin ja vahoihin sekä surf skateihin. Märkäpukuja yms valikoimissamme ei ole kuin satunnaisesti. Offshoren toimintaa kuuluu myös surffauksen lajivalmennus, josta lisää tästä linkistä. Offshore kuuluu espanjalaiseen Pukas familyyn. Pukaksen lautatehtaalla valmistettaan lisäksi Indio ja All Merrick, Channel Island sekä Lost lautoja. Teemme yhteistyötä tamperelaisien Pinguinos surfboardsin ja Kala surfboardsin kanssa.

Pukas sixtyniner stepdownOffshoren mallistosta löytyy uunituoreina heti toimitukseen seuraavat mallit Tampereelta. Yleensä Performance sarjan lautatilauksessa menee noin 2-3kk. Sheipperinä mallistossa on Axel Lorentz, jonka kynästä on tullut mm kaikkien aikojen myydyin ja menestynein Pukas lauta Sixtyniner. Orginal Sixtynineristä Axel on tehnyt päivitetyn mallin, jossa on leveämpi perä ja loivempi rokkeri sekä optio quadille. Malli on nimeltään 69er step down. Lauta soveltuu näillä muutoksilla paremmin pienille ja voimattomille aalloille ja on Axelin suosittelemana helppo lauta myös suomisurffaukseen.

Pukas La Loca tail

 

Toinen malli on La Loca, joka on todella nopea ja kääntyvä lauta. La Locakaan ei tarvitse isoa aaltoa alkaakseen toimimaan. Suomisurf videoidemme perusteella Axel suositteli veden roiskuttamiseen La Loca mallia, jota itsekin odotan innolla. La Locassa myös quad optio trifinin lisänä. Pukaksen La Loca mallin sheippi on aloittanut uuden trendin, jota mukailee moni muukin lautavalmistaja. Perä on tavallista leveämpi, reilit ovat pitävät ja keskeltä lautaa lähtee iso syvä tailia kohden rajusti syvenevä channeli, joka muuttuu lopussa v shapeksi. Lauta on monen ammattilaisen vapaa-ajan lautavalinta erityisesti vaihtelevaan pienestä keskisuureen keliin.

Pukas Offshore.png

Innegra carbon.JPG

Valikoimissamme on vain parasta Pukakselta eli carbon vahvistettu INNCA mallisto, ei PU malleja. INNEGRA materiaali on ekologisin vaihtoehto ja se on 100% kierrätettävä, flexi kuin PU ja kestävämpää kuin perusepoksi. Ei delaminoidu eikä ime kosteutta. INNCA laminointi lisää reilien kestävyyttä eikä INNCA vahvistetut laudat tarvitse ollenkaan puustringeriä vaan carbon vahvike korvaa puun. Inn-ca lautoja on ollut Pukaksella jo useampi vuosi, mutta vasta nyt niiden hinnat ovat tulleet kuluttajaystävällisemmiksi. Inn-ca on Pukaksen tavaramerkki. Eri rakenteista linkki tästä. Valikoimissamme on softboardeja merkeiltä Indio ja Oneill.

Suomi surf scene

 

Suomisurffauksen historiaa eli kuinka suomisurffauscene sai alkunsa ja kuinka Suomessa surffaamisen mahdollisuus levisi pikkuhiljaa muidenkin lajista kiinnostuneiden tietoon. Suomisurfscene voidaan sanoa saaneen alkunsa vasta 1997, jolloin oikeilla lainelaudoilla alettiin ajelemaan kunnollisia aaltoja Porin surfspoteilla. Suomisurffihistoria video tästä ja relaa.com artikkeli tästä. California kolmonen tästä. Uusin Suomisurf video tästä. Surfgaragen sivuilla on surffikuvia Suomesta, galleriaan tästä. Skeittaaminen on ollut vahvasti osana suomisurffauksen historiassa, lisää tästä.

Surffausta Näsijärvellä. Onko mahdollista?

Entä Pyhäjärvi?

nasijarvi aaltoNäsijärvellä on lainelautailtu ensimmäisen kerran vuonna 2004. Ensimmäisen aallon ottaja on jäänyt epäselväksi, mutta kyseisenä päivänä vedessä oli Jusa Mattila, Puppe Pohjasto sekä Juha Sila. Tämän jälkeen Näsijärvellä on surffattu useita kymmeniä kertoja. Urkki spot on tuhottu 2015 vedenottoruoppauksen seurauksena. Las Mummolaksessa käy vakiporukka surffaamassa ruokatuntisin mikäli porukka ei ole ison meren äärellä. Combo järvisurf ja merisurf on suoritettu vuonna 2006.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvissa spot Las Mummolas, Tampere. Järvisurffaus on myös mahdollista myös Tampereen Pyhäjärvessä. Saimaalla ja Säkyläjärvessäkin on surffattu. Saimaasurffauksesta tulossa blogiin juttua joskus 2020. Äänisessäkin on jo kuuleman mukaan surffattu.

SurfSkate ja surffitreenit

Surffin kuivaharjoitteluun asfaltilla löytyy Offshoresta Surfskateja. Surffaajat ovat vasta nyt huomanneet, että muutaman tunnin surfskate reeneillä oppii enemmän kuin monien viikkojen surffauksella. Surfskatella harjoitteiden toistojen määrä on toista luokkaa kuin vedessä tapahtuvalla harjoittelulla. Surfskatet kehittävät tasapainoa, kropan surffausasentoa ja -kiertoa sekä käsien ja jalkojen liikkeitä. Toistamalla samoja liikkeitä samantuntuisesti ja samoin kuin lainelaudalla vedessä, jää ne nopeasti lihamuistiin aallolla sovellettavaksi ja huomaat oppineesi lainelaudan hallintatekniikan yllättävän nopeasti. miller surfskate pablo solar promodelNäitä kaikkia lihaskoordinaatioharjoitteita pystyy harjoittelemaan helposti surfskateilla ja simulaattorillamme sekä niiden yhdistömisellä. Aaltojen lukemisen oppii vain vedessä. Surffausvinkkejä voidaan antaa kuivaharjoittelun yhteydessä. Surfskeittien dekkien sheipit ja laudoissa olevat trukit on kehitetty yhdessä ammattisurffaajien kuten Pablo Solarin, Angel Calvon ja Kote Olaskoagan kanssa. surfskate kirra turningKaikissa malleissa on patentoitu trukkisysteemi, joka saa aikaan lautaan samanlaisen tuntuman yhdistettynä yksilöidysti sheipattuun surfskate dekkiin. Surfskateista tarkemmin tästä. Opastusta ja surf sekä surfskate opetusta sekä testausta  saa Offshoresta Tampereelta Offshoresta sekä mahdollisuuksien mukaan Porista. Surfskatet ja skedelonkkarit myy Offshore Tampere . Valikoimaa tästä.

Surf valmennusTampereella ja mahdollisuuksien mukaan Porissa on mahdollista 1-4 hengelle surffikoutsaus. Surffikoutsauksessa harjoitellaan erilaisia surffausta tukevia harjoitteita surffisimulaattorilla ja tasapainoa harjoittavilla tukevilla menetelmillä yhdistettynä surfskate harjoitteisiin. Nämä 3 harjoitetta yhdessä ovat oikotie nopealle surffauksen oppimiselle ennekuin olet edes kertaakaan päässyt veteen. Alkeet, jossa opetetaan take off ym. on ekologinen vaihtoehto surfcamp ulkomaanmatkalle. Lisää aiheesta artikkeliin tästä videoineen.

Surffisäännöt eli surffietiketti

surfetikettiSurffauksessa on hyvä tietää muutama sääntö. Mielellään älä surffaa yksin. Älä mene spoteille, jotka eivät vastaa taitotasoasi. Älä mene sellaiselle spotille mistä et pääse uimalla rantaan tai esim. veneelle. Suomisurffihazardivideo tästä. Lopuksi yksi tärkeimmistä asioista eli toisten huomioiminen. Noudata surffietikettiä niin kaikilla on ruuhka-aikaankin hauskaa. Lue surffietiketti tästä.

Offshoren lautavalikoima

  • INDIO 5´10epoxy
  • INDIO 8´0 Kelly green Minilong softboard (lonkkarin ominaisuudet, Malibu koko ja keveys). Lautavideo tästä.
  • Pinguino Fishy 5´10, lautavideo tästä ja lautaspexit tästä
  • Pinguino Finitiko them 6´9 Juha Sila/Offshore, lautavideo tästä ja artikkeli tästä
  • Pinguino Snares 5´11, lautavideo tästä
  • Offshore Evo7, Suomisurf design 2006 Offshore, lautavideo tästä, artikkeli tästä
  • Offshore Hybrid longboard 8´6, Suomisurf design 2004 Offshore, artikkeli tästä
  • TNS 6´10, Suomisurf design 2014 Samu Isorinne, artikkeli tästä
  • Fanatic 9´
  • MacTavish 9´1
  • Malibu longboard 8´5
  • Bic 7´9 Natural Surf
  • Skipper 7´5 Simmonz, Suomisurf design Sami Aumanen 2010.
  • Rip Curl Singlefin 7´6
  • Miller/Hydroponic surf skates
  • Koastal land paddler

Pukas Inio Magnifigus.pngInio Minilong softboard.png

 

Lauta- ja tarvikevalikoima myös Tampereella showroomissamme Teerivuorenkatu 10, 2 krs, 33300 TAMPERE, Raholan liikuntakeskukselta 200m eteenpäin.

Offshore the shop Offshore INN surf simulation tampere

surf wax suomestaSurfskatejen ja lonkkarien sekä surffilautojen lisäksi Offshoresta löytyy Sticky Bumbs Coldwater vahaa sekä leasheja. (toistaiseksi loppu 20.3.19)

Olemme todenneet Sticky Bumbsin olevan parasta vahaa kylmiin vesiin. Se muodostaa hyvin paakkuja ja sopii vaikka tropicalinkin päälle. Se ei likaa märkäpukua.

Kaikkiin myymiimme lautoihin löytyy valikoimastamme oikean kokoiset leashit eli ”karkuremmit” sekä erilaisia FCS eviä. Myymme myös käytettyjä lautoja sekä kauttamme saa tilattua custom mitoituksella olevia lautoja. Toimitusaika on noin 2–3kk (PUKAS).

Käytettyjä lainelautoja on myynnissä täällä tai voit kysellä Offshoresta.

Allaolevalla yhteydenottolomakkeella voit ottaa yhteyttä Offshoreen. Vastaamme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen mahdollisimman nopeasti. Täytetty lomake ei jää blogiin näkyviin eikä yhteydenottotietojasi tule mihinkään näkyviin.